(+4) 0740.082.221    (+4) 0730.492.484 feedershop.ro@gmail.com

Pescuitul nu este o stiinta exacta. Nu a fost si nu va fi. Este o masinarie care are la baza emotie si este alimentata de vise si visuri.

Cel mai dificil moment este atunci cand va trebuie sa acorzi incredere si sa accepti solutii , nade, carlige, strategii. Lucruri pe care nu le-ai mai incercat in general. Se instaleaza teama, si pozitia defensiva alimentata de un orgoliu rar.

Cred ca sunt mai bine de 10 ani de cand am decis sa incerc produse pentru a obtine in schimb experienta si cunostinte despre modul in care functioneaza si ce rezultate pot livra. Indiferent de stilul de pescuit.

S-au aliniat planetele si a venit momentul sa iau contact cu munca lui Constantinescu. Utopia. Ani de zile petercuti pe malul apei concentrati intr-un kg de nada. Suna ciudat. Dar este realitatea.

Ei bine, atunci cand testezi nu pescuiesti. Pe mine ma intereseaza multe aspect cand vine vorba de nada si momeli. Retentia de lichid, mecanica, aroma, consistenta, granulatia, greutatea, cantitatea de parte lichida necesara, fondul piscicol unde evoluez, dimensiunea exemplarelor tinta. Sunt doar cateva din criteriile mele de notare.

Utopia Baits Fish & Krill este aleasa pentru partide efectuata pe lacul Nucetu. ( https://laculnucetu.ro/ )

O amenajare noua, deschisa publicului in acest sezon, cu un fond pisciol cum rar mai gasesti in zilele noastre. Talia pestilor numai buna pentru tehnica method, carasi si ciortani vigurosi  intr-o cantitate demna de invidiat. Tipologia lacului iti permite accesul pe toata suprafata fara mari eforturi. Este un bazin tehnic unde pestii raspund peste tot.  Poti prinde la orice distanta daca iti stabilesti o strategie si o urmezi fara ezitare.  Forma arcuita iti ofera si un grad de minima intimitate, fara agataturi, cu multe posibilitati de abordare. Este un lac care trebuie pescuit din punctul meu de vedere. Daca il ratezi, ai de pierdut.

In mod cert, va fi una dintre destinatiile de baza mai ales atunci cand ies la pescuit pentru efectuarea testelor, intrucat, doar un bazin ce iti ofera prezentari dese si specii diferite iti poate oferi un mediu ideal pentru efectuarea corecta a unor teste de nade si momeli.

Orice modificiare va putea fi observata fara mari eforturi si, cu timpul, mergand pe aceeasi locatie, poti face diferente si trage concluzii pertinente in privinta produselor utilizate.

 Despre lacul Nucetul in mod cert voi da multe alte detalii pe parcurs, dar in acest moment sa ne focusam pe scopul principal al iesirii. Nadele si momelile Utopia Baits.

Utopia Baits Fish&Krill

Cantitatea de parte lichida necesara, greutatea, granulatia

Nada are la baza particule grele, granulatie mica si nu necesita multa parte lichida. Este un mix usor de pregatit, ba chiar am curaj sa spun ca te invata ce ai de facut daca nu te repezi cu “galeata” de apa peste ea. Are nevoie de 3 etape de umezire pentru a ajunge la o saturatie corecta.Timpii intre aceste procese este bine sa fie de cca 15 minute. Micropeletele care fac parte din compozitie vor trage din lichide, insa asa cum am spus, intr-un ritm relativ lent ( ceea ce este si normal ) .

Retentia de lichide, mecanica

Se comporta foarte bine daca este uitata in soare . Ce mi-a atras atentia a fost faptul ca dupa doua ore in care in mod intentionat am expus amestecul de nadire soarelui si vantului, am gasit in bac o nada fantastica pentru varga. Capacitatea de colare a ramas la un nivel care mi-a permis sa fac bulgari, dar care dadeau semn ca nu vor face fata lansarilor. Pentru pluta in schimb, absolut genial. Pentru a “repara” mixul nu este nevoie de o interventie masiva. Foarte putina apa, practic picaturi scapate printre degete sunt suficiente. Mare atentie, acest proces trebuie indeplinit cu atentie. Se pierde timp pretios in timpul partidei, daca scapi mai multa apa decat este nevoie. Nu o poti repara decat cu un groundbait fin care poate absorbi rapid surplusul de lichid. Este periculos pentru ca aromele ce se pot intersecta in acest proces pot speria pestii.

Aroma

Nu numai ca are un continut generos de fainuri de peste, dar si aroma este la fel de impresionanta. Se pastreaza chiar si in conditii de deshidratare. Nu isi modifica intensitatea, este echilibrata si complexa. Nu miroase doar a peste.

Nu starneste interes imediat. Este o nada care are nevoie de timp pentru a schimba informatie cu apa.Cand a ajuns la nivelul optim iti vei da seama rapid. Trasaturile sunt din ce in ce mai dese si se ajusteaza in functie de cat de bine ai localizat pestii. Eu am reusit sa obtin in aceasta sesiune un timp de 5 pana la 7 minute intre trasaturi. Nu este tocmai ce urmaream, dar avand in vedere ca am facut intentionat pauze pentru a monitoriza capacitatea nadei de a tine pestii pe vad, cred ca este un rezultat satisfacator.

In concluzie, aceasta sesiune a avut ca scop monitorizarea unor parametrii tinta. Pestii au fost un bonus si nu putini chiar si in astfel de conditii.

Carasii au fot prinsi atat la feeder cat si la pluta.

Prin compartie, am avut in dreapta in evolutie o nada fina si dulce. A generat DOAR 5 ciortani. Apoi vadul a fost dominat de carasi pana la finalul partidei

La mine, primele 2 ore au fost moarte. Sau cel putin asa se vedea din afara. Rezultatele spun altceva. Nu uitati ca rezultatul se masoara la finalul partidei. La start, ai toate sansele sa primesti informatii false care fac ca relaxarea sa se instaleze.

Momelile de carlig sunt un alt capitol. Acolo, un singur bazin nu imi spune tot ce imi doresc sa stiu. Momentan, Utopia Baits Pineapple si Utopia Baits Tuti Frutti, cel putin in aceasta partida de primavara, au dat cele mai bune rezultate pe lacul Nucetul.

Acestea mi-au atras atentia atat prin culoare ( galben fluo pentru ananas, respectiv portocaliu fluo pentru tutti frutti), flotabilitate, aroma si gust ( sunt foarte dulci ). Posibilitati multiple de utilizare. J

Pana data viitoare, sa ne vedem cu bine la malul apei !

Radu Dascalescu

Pin It on Pinterest

Share This